Massagesoorten en technieken

Vanuit de Holistische visie werk ik met een verscheidenheid aan massagevormen en -technieken. Deze zijn overigens in de praktijk niet strikt gescheiden, maar vullen elkaar juist vaak aan en/of overlappen elkaar.

Klassieke massage

Een klassieke massage zorgt in de basis voor een betere doorbloeding van spieren en huid door middel van kneden, strijken en druk uitoefenen. Dit geeft tot op celniveau een verhoogde aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen tot resultaat. Het kan leiden tot een verhoogde bewustwording en een "wakker worden" van je lijf. 

Je neemt waar hoe het met je lichaam gesteld is op dat moment en door de massage kan er ruimte komen voor een bewuste beleving daarvan en/of een diepe ontspanning.

Energetische- en/of chakramassage

Bij energetische massagetechnieken ligt de nadruk op het gewaar worden en in beweging brengen van de (geblokkeerde) energiestroom. Hierbij worden door middel van strijkingen, knedingen en lichte schuddingen de bloedsomloop en lymfecirculatie gestimuleerd. Ook is er aandacht voor de ademstroom.

Chakra's zijn energiecentra en maken deel uit van een onzichtbaar circulatiesysteem dat door ons lichaam stroomt. De 7 hoofdchakra's in ons lichaam staan voor verschillende thema's van bewustzijn en hebben ieder hun eigen functie en energie.

Bewustwording van de waarde van je chakra's geeft bewustwording van je innerlijke kracht.

Voetreflexzonemassage

De voeten weerspiegelen wat zich in het lichaam afspeelt. Op en onder de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen en organen. De mate van gevoeligheid zegt iets over de gevoeligheid in het overeenkomstige gebied.

Door middel van massage/aanraking van de voeten wordt in feite het hele lijf aangeraakt en kan verandering en bewustwording optreden. Ook deze massage activeert de totale bloedsomloop, de lymfestroom en de energiehuishouding. Het kan tevens een diep ontspannende werking hebben en een "ge-aard' gevoel geven. 

Bij een complete voetreflexbehandeling kunnen de (comfortabele) kleren worden aangehouden.

Holistic Pulsing

Een ritmische schudbeweging is de basis van deze techniek. De kracht van deze methode schuilt in de zachtheid van de werkwijze waarbij het lichaam in een constante schudbeweging wordt gebracht. Ieder lichaam (dat voor het grootste deel uit water bestaat) heeft zo zijn eigen ritme, een eigen cadans van in gang gezette beweging. Deze pulsing-techniek nodigt het lichaam uit die stromende staat weer in te nemen die het eens had en kan leiden tot een diep gevoel van ontspanning. 

Bij een complete HP-sessie kunnen de (comfortabele) kleren worden aangehouden.

Bindweefselmassage

Door middel van het rollen en oppakken van de huid en de daaraan vastzittende onderhuidse lagen wordt ervaren of je "losjes" in je vel zit; of er verklevingen zijn ontstaan; hoe de verschillend bepaalde gebieden van je lijf kunnen aanvoelen met dezelfde vorm van aanraking. Het is een weg om in contact te komen met wat er "onderhuids" bij je aanwezig kan zijn. Dat kan een diep opgeslagen verdriet of pijn zijn, maar het kan je ook een aangename sensatie geven van "loskomen". 

Bezoek ook eens mijn Facebook-pagina!