Persoonlijk

Wie ben ik?

Mijn hele leven was er een onbenoembaar zoeken naar het antwoord op deze waarschijnlijk meest gestelde vraag ooit. Dankzij mijn eigen zoektocht en ondersteund door de juiste ‘leraren’ op het juiste moment, hebben transformatie en heling mij gebracht waar ik nu ben. Zowel persoonlijk als in mijn praktijk als holistisch lichaamsgericht therapeut, meditatiedocent en natuurcoach.

Als kind

Al van kinds af aan zocht ik mijn eigen sfeer en werd ik als een magneet aangetrokken door dingen als het spelende licht van de zon, het gezang van de vogels, de basten van bomen, de geuren van de aarde…
Precies daarin ervoer ik, zonder me daar bewust van te zijn, dat diepe essentiële gevoel van heelheid, waarheid, thuis zijn.

Als puber

Op mezelf in de natuur zijn, lezen, naar klassieke muziek luisteren, piano spelen en zingen gaven mij dat waar ik naar verlangde: diep thuiskomen.
Direct na de middelbare school heb ik de opleiding tot A-verpleegkundige gedaan en vanuit die basis heb ik nog altijd een diepe interesse in alles wat met gezondheid en ziekte te maken heeft.

Als volwassene

Na jaren als verpleegkundige te hebben gewerkt in het Academisch Ziekenhuis in Groningen, bracht mijn passie voor zingen me na een verhuizing naar het conservatorium in Tilburg! In de vierjarige studie Uitvoerend Musicus Klassieke Solozang kregen mijn persoonlijke en geestelijke ontwikkeling een enorme boost. Met name de verbinding met mijzelf én het letterlijk en figuurlijk kunnen afstemmen met anderen zijn toen enorm gegroeid.
Als klassiek zangeres heb ik heerlijke jaren gevuld met concerten met de meest prachtige muziek in de mooiste kerken en concertzalen en met fijne collega’s en dirigenten. Nog altijd zing ik een aantal concerten per jaar; zolang ik de professionele kwaliteit kan waarborgen, zal ik dat blijven doen. 

Als professional

 Intense levenservaringen en vakopleidingen hielpen mij groeien als persoon en als professional: in 2010 heb ik de vierjarige studie tot Holistisch Massagetherapeut afgerond  aan de Holos Academie in Utrecht en heb ik direct mijn Praktijk In Levende Lijve opgestart.
Het lichaam als spiegel en oneindige bron van wijsheid kan ik inmiddels lezen en aanvoelen, letterlijk en figuurlijk. Aanraken, afstemmen op de signalen van een lichaam is voor mij net zo natuurlijk als ademen.

In de afgelopen jaren volgde ik telkens weer een nieuwe opleiding of training om mijn expertise uit te bouwen en te verdiepen. Zo bracht de Life Coach opleiding (Health Balance) me veel tools om op een transformatieve manier met mensen te kunnen werken, met name rond stress en burnout klachten.
Vanuit mijn fascinatie voor voeding en gezondheid heb ik in diezelfde jaren de opleiding tot  Colon-hydrotherapeut (Coventina) gevolgd. Hiermee heb ik jarenlang mensen met darmproblematiek kunnen helpen en detox-processen ondersteund. Inmiddels heb ik die tak van sport weer los gelaten omdat het diepere procesgerichte lichaamswerk mij meer aantrekt.

In 2020 volgde ik een scholing aan het Instituut voor Massage bij Kanker.  Super waardevol en heel fijn om deze expertise ook in de praktijk aan te kunnen bieden!

In 2022 heeft de training Familieopstellingen op tafel mij een krachtige en prachtige nieuwe werkvorm gebracht die ik graag inzet om jouw proces vanuit een systemische visie te ondersteunen!

Gabriëlle Nijhuis
Als spiritueel mens

In mijn persoonlijke leven werden meditatie en spiritueel zelfonderzoek mijn kompas.
Met de opleiding tot DRU Meditatiedocent (afgerond in 2019), begeleid ik nu ook mensen in  groepen om via meditatie en bewuste diepe ontspanning het pad van persoonlijk en spiritueel zelfonderzoek te bewandelen.

Als natuurcoach

De natuur is nog altijd mijn grote bron van thuiskomen, loslaten en bewustwording. De natuur laat ons immers zien dat alles een doorgaande transformatie is, dat leven en dood elkaar aanvullen, dat Liefde kennelijk een eindeloze verscheidenheid aan vormen kent en dat meebewegen met wat is, minder lijden met zich meebrengt dan vasthouden aan iets dat niet strookt met de realiteit…
In een natuurcoaching sessie of stiltewandeling neem ik je graag mee naar buiten om in de beweging en de spiegel die de natuur je biedt, jouw kern te ervaren.
Toegewijd aan wat jij nodig hebt om je heel te weten, ben je helemaal welkom.

In liefde,

Gabriëlle Nijhuis

meditatie in de natuur

Opleidingen

Jaaropleiding
2020

Instituut Massage bij Kanker: training Massage bij Kanker

2019

Diploma DRU Meditatie Docent

2016

SHO Registeropleiding Diploma Medische Basiskennis

2013

Holos Academie: Masterclass Kanker in de praktijk

2013

Coventina: Diploma Colonhydrotherapeut

2013

Health Balance Opleiding & Coaching: Diploma Life Coach

2012

Zonnevlecht Opleidingen: training Zwangerschapsmassage


.

Jaaropleiding
2011

Holos Academie Masterclass Holistic Pulsing

2010

Marijn van der Vegt: Massage en Karakterstructuren

2010

Holos Academie : Diploma Holistisch Massagetherapeut

2009

Axelson’s Bodywork School Finland: RosenMethode

2009

Rosenmethodeschool Nederland: Basic Course Rosen Methode

1981

Diploma A-Verpleegkundige

Contact

Abraham Kuyperstraat 13
4102 EX Culemborg
06 - 3310 1966
info@inlevendelijve.nl

Nieuwsbrief

Registraties

VBAG