Skip to main content
Persoonlijk

Wie ben ik?

Als kind

Al van kinds af aan zocht ik mijn eigen sfeer en werd ik als een magneet aangetrokken door dingen als het spelende licht van de zon, het gezang van de vogels, de basten van bomen, de geuren van de aarde…
Precies daarin ervoer ik, zonder me daar bewust van te zijn, dat diepe essentiële gevoel van heelheid, waarheid, thuis zijn.

Als puber

Op mezelf in de natuur zijn, lezen, naar klassieke muziek luisteren, piano spelen en zingen gaven mij dat waar ik naar verlangde en terugkijkend zie ik dat het ook op een bepaalde manier mijn overlevingsstructuur is geweest.
Direct na de middelbare school heb ik de opleiding tot A-verpleegkundige gedaan en vanuit die basis heb ik nog altijd een diepe interesse in alles wat met gezondheid en ziekte te maken heeft.

Als volwassene

Na jaren als verpleegkundige te hebben gewerkt in het Academisch Ziekenhuis in Groningen, bracht mijn passie voor zingen me na een verhuizing naar het conservatorium in Tilburg! In de vierjarige studie Uitvoerend Musicus Klassieke Solozang kregen mijn persoonlijke en geestelijke ontwikkeling een enorme boost. Met name de verbinding met mijzelf én het letterlijk en figuurlijk kunnen afstemmen met anderen zijn toen enorm gegroeid.
Als klassiek zangeres heb ik heerlijke jaren gevuld met concerten met de meest prachtige muziek in de mooiste kerken en concertzalen en met fijne collega’s en dirigenten. Nog altijd zing ik een aantal concerten per jaar; zolang ik de professionele kwaliteit kan waarborgen, zal ik dat blijven doen. 

Als professional

 Intense levenservaringen en vakopleidingen hielpen mij groeien als persoon en als professional: in 2010 heb ik de vierjarige studie tot Holistisch Massagetherapeut afgerond  aan de Holos Academie in Utrecht en heb ik direct mijn Praktijk In Levende Lijve opgestart.
Het lichaam als spiegel en oneindige bron van wijsheid kan ik inmiddels lezen en aanvoelen, letterlijk en figuurlijk. Aanraken, afstemmen op de signalen van een lichaam is voor mij net zo natuurlijk als ademen.

In de afgelopen jaren volgde ik telkens weer een nieuwe opleiding of training om mijn expertise uit te bouwen en te verdiepen. Zo brachten de Life Coach opleiding (Health Balance)  en de opleiding tot Stress en Burnout Coach (CSR Expertisecentrum) me veel tools om op een transformatieve manier met mensen te kunnen werken, met name rond stress en burnout klachten.

In 2020 volgde ik een scholing aan het Instituut voor Massage bij Kanker.  Super waardevol en heel fijn om deze expertise ook in de praktijk aan te kunnen bieden!

In 2022 heeft de training Familieopstellingen op tafel mij een krachtige en prachtige nieuwe werkvorm gebracht die ik graag inzet om jouw proces vanuit een systemische visie te ondersteunen!

Het jaar 2023 staat in het teken van doorgaande transformatie; werkend als stress en burnout coach kan ik ook werknemers met (bijna) uitval door chronische stressklachten op een bewezen effectieve wijze helpen het tij te keren van uitputting en/of uitval van werk.

Gabriëlle Nijhuis
Als spiritueel mens

In mijn persoonlijke leven werden meditatie en spiritueel zelfonderzoek mijn kompas.
Met de opleiding tot DRU Meditatiedocent (afgerond in 2019), begeleid ik nu ook groepen om via meditatie en bewuste diepe ontspanning het pad van persoonlijk en spiritueel zelfonderzoek te bewandelen.

Tot slot

De natuur is nog altijd mijn grote bron van thuiskomen, loslaten en bewustwording. De natuur laat ons immers zien dat alles een doorgaande transformatie is, dat leven en dood elkaar aanvullen, dat Liefde kennelijk een eindeloze verscheidenheid aan vormen kent en dat meebewegen met wat is, minder lijden met zich meebrengt dan vasthouden aan iets dat niet strookt met de realiteit…
In een coaching sessie kan het zomaar zijn dat ik je voorstel om af te spreken in de natuur. Ik neem je soms graag mee naar buiten om in de beweging en de spiegel die de natuur je biedt, antwoorden te vinden en jouw kern te ervaren.
Toegewijd aan wat jij nodig hebt om je heel te weten, ben je helemaal welkom.

Ga je mee op pad?

Gabriëlle Nijhuis

meditatie in de natuur

Opleidingen

Jaaropleiding
2023

CSR Expertisecentrum: Opleiding Stress en Burnout Coach

Vita Opleidingen: Toegepaste Psychologie en Klinische Psychologie

2022

Beeldkracht Academie: Familieopstellingen op tafel

The Rites of Passage Institute: Leadership Training

2021

Massage bij Kanker Instituut: Verdieping longkanker

Massage bij Kanker Instituut: Fasciatherapie bij kanker

Massage bij Kanker Instituut : Rouw en Verlies

2020

Instituut Massage bij Kanker: training Massage bij Kanker

2019

Diploma DRU Meditatie Docent

HVNA Opleidingen: nascholing ‘Huiselijk Geweld’

2016

SHO Registeropleiding Diploma Medische Basiskennis

2015

Zonnevlecht Opleidingen: Hoofdpijnmassage

2013

Holos Academie: Masterclass Kanker in de praktijk

Coventina: Diploma Colonhydrotherapeut

Health Balance Opleiding & Coaching: Diploma Life Coach

2012

Zonnevlecht Opleidingen: training Zwangerschapsmassage


.

Jaaropleiding
2011

Holos Academie Masterclass Holistic Pulsing

2010

Holos Academie : Diploma Holistisch Massagetherapeut

Marijn van der Vegt: Massage en Karakterstructuren

2009

Rosenmethodeschool Nederland: Basic Course Rosen Methode

Axelson’s Bodywork School Finland: RosenMethode

1981

Diploma A-Verpleegkundige