17 september 2023 | Vrouwendag

A Rite of Passage op Landgoed Bleijendijk


Yurt De Glind

Het Jagershuis

’t Jagershuis is een houten gebouw met een prachtige lichtinval in een stille rustgevende groene omgeving.

Het wordt ’t Jagershuis genoemd omdat het een oude plek is, waar vroeger de jagers bijeen kwamen.
Nu vinden er al jarenlang activiteiten plaats als educatie, bewustzijnsontwikkeling en meditatie.

Landgoed Bleijendijk ligt zo’n 9 km ten zuiden van Den Bosch en is goed te bereiken met de auto of met een ov-fiets vanaf station Den Bosch (35 min.) of station Vught (15 min).

In het Jagershuis: A Rite of Passage

Ervaren, delen, verbinden, inzichten en transformatie. 

Een Rite of Passage is een overgangsmoment creëren waarbij je bewust stil staat bij de overgang van de ene (levens-)fase naar de andere. Je kunt het vergelijken met de reis van rups naar vlinder waarbij de tussenliggende fase van cocon een fase van overgave en transitie is.

Welke fase dient zich aan in jouw leven? Of welk veranderingsproces is er gaande in jou?

Op het prachtige landgoed Bleijendijk, in de natuurlijke en lichte bedding van het Jagershuis gaan we ons verbinden met de richtingwijzers van ons hart en onze ziel; ze mogen onvoorwaardelijk gevoeld en gehoord worden. 

Met elkaar vormen we een stevige en warme bedding waarin het niet alleen veilig maar ook welkom is om te zijn precies zoals je bent en met wat er in jou leeft.

We delen, we ont-dekken, luisterend naar elkaar en naar onze innerlijke stem. De diverse werkvormen en krachtige oefeningen ondersteunen dit proces. De natuur om ons heen vertelt haar eigen verhaal.

Je gaat ook ervaren hoe het is om werkelijk diep te ontspannen, om wellicht los te kunnen laten wat jou niet meer dient. Je komt tot essentiële inzichten die de volgende stap zijn van jouw eigen transformatie.

Tijdens deze dag komen de elementen van het Rites of Passages Framework voorbij als container voor het proces van  transformatie.

Kernwoorden zijn: aarde(n), verbinding, loslaten, vrouwenwijsheid, uitdaging, transformatie en integratie.

– Zodra wij als volwassen vrouwen ons verbinden met onze kwaliteiten en talenten/onze natuurlijke staat van zijn/onze plek innemen kunnen wij ontspannen en rolmodellen zijn voor de volgende generatie – Clarissa Pinkola Estés 

Voeten in het gras

Wil jij:

  • je persoonlijke groei en ontwikkeling een boost geven?
  • antwoorden/inzichten ervaren in jezelf?
  • dieper kunnen ontspannen?
  • de zachte kracht en verbinding van een vrouwengroep ervaren?
  • de levensenergie in jezelf kunnen aanspreken en die de vrije ruimte geven? 

Schrijf je dan snel in voor deze bijzondere dag!

Om iedereen voldoende ruimte en aandacht te kunnen geven is er plaats voor maximaal 10 vrouwen.

  • Waar: Landgoed Bleijendijk/het Jagershuis in Vught
  • Wanneer: zondag 17 september 2023 van 10:00- 17:00
  • Investering: EARLY BIRD t/m 15 juli  = €120 Daarna €135 
  • Inclusief: gebruik van materialen (zoals matjes/kussentjes, dekentjes)
  • Inclusief: homemade soep, thee/koffie, snacks

Ieder neemt een gerechtje mee dat kan worden gedeeld (potluck) voor een gezamenlijke lunchtafel van overvloed.

.


Ervaringen

De vorige Vrouwendagen waren hartverwarmende en voedende dagen. In de verbondenheid ontstond ruimte om stil te staan bij wat er onder de oppervlakte bij ieder aanwezig was.

‘(…) Ik vind je begeleiding heel prettig, je straalt oprechtheid, warmte en vertrouwen uit en neemt ook leiderschap wat heel veilig voelt. Je hebt aandacht voor de groep maar ziet ook wat een ieder individueel nodig heeft en weet daar op de juiste manier op in te spelen en een veilige bedding voor iedereen te creëren.(…).
-S-

‘(…) Ik besefte ineens wat vrouwen in mijn leven hebben betekend. Mijn moeder en ook mijn oma, proberen of probeerden vaak alleen de harde kant (mannelijke kant) te tonen en daarmee een heleboel op te lossen. Dat doe en heb ik ook veel gedaan en precies hier om wilde ik naar de vrouwendag; om de zachtere kant van mezelf ook in het bijzijn van vrouwen te ontdekken en nog meer te voelen. Een onvergetelijke dag voor mij. De verhalen van de andere vrouwen gaven ook inzichten en verbinding. Je begeleiding was heel fijn. Ik heb me zeker gehoord/gezien gevoeld…”
-R-

(…)’Ik heb je begeleiding als fijn, duidelijk en warm ervaren. De heldere rol die je daarin innam was voor mij van belang.”(…)
-Martine-

“(…) Deze dag was heel erg van waarde. De ontspannen sfeer vond ik heel fijn. Ik hou van duidelijkheid, structuur maar ik heb geen moment willen weten hoe laat het was, welke oefening erna zou komen of zoiets. De sfeer heeft me geïnspireerd. Ik vond het bijzonder dat ik geloofde wat je zei, in bijvoorbeeld dat alles er mag zijn. Dat kost vaak wat tijd bij mij, dus ik voelde me veilig in jouw aanwezigheid…”
-V-

(…) De begeleiding was op een prettige onopvallende manier aanwezig. Gabrielle gaat in op wat er met je gebeurt, wat er met de groep gebeurt. Ze volgt het proces, sluit daarbij aan…”(…)
-J-

(…) Je bent een fijne begeleider en weet de juiste vragen te stellen.(…)
-R-

“(…) Deze dag is zeer waardevol geweest. Ik heb ondervonden dat er nog steeds ‘werk aan de winkel’ is en dat is goed om te weten. Het was mijn eerste keer dat ik zo’n dag heb meegemaakt. Wist dus niet goed wat te verwachten. Het was een prachtig leerzame dag voor mijn innerlijke reis. Jij hebt een fijne manier van begeleiden en ik voel me altijd zeer gewenst door jou. Ik zou zeker weer zo’n dag doen!…”
-J-

Contact

Abraham Kuyperstraat 13
4102 EX Culemborg
06 - 3310 1966
info@inlevendelijve.nl

Nieuwsbrief

Registraties

VBAG