Skip to main content

DE BIJZONDERE DECEMBERMAAND

Geen andere maand in het jaar roept zoveel uiteenlopende gevoelens op als de decembermaand. Voor de één een doorgaand feest van Sinterklaas via de Kerstdagen naar de absolute uitsmijter: oud en nieuw! Voor de ander is het een maand waarin gevoelens van gemis, eenzaamheid en onvervuld verlangen overheersen. En waar de een snakt naar rust en stilte, hoopt een ander op (veel) gezelschap en leven in de brouwerij.

En hoe is het voor jou? Is het gewoon allemaal gezellig, leuk en relaxed of voel je spanning of onrust over je verwachtingen of verlangens? Voel je een druk van verplichtingen of misschien eerder de vrees van de onvervulde verlangens? En nog belangrijker: hoe ga je daar mee om? Mag jij van jezelf voelen wat je voelt? En weet je hoe je daarin voor jezelf kunt zorgen?

 

HIER IS MIJN ULTIEME DECEMBERTIP!
Laat je vooral niets aanpraten (en zeker niet door het strenge stemmetje in jezelf) over hoe je je zou móeten voelen of wat je zou móeten doen in deze laatste weken van het jaar. Voel in plaats daarvan diep in je hart en lijf wat daar nodig is. Laat waar je kunt de teugels van het ‘moeten’ en perfectie los en doe in plaats daarvan dat waar je echt blij van wordt of wat je nu nodig hebt. Kijk eens hoe je jezelf deze periode wat extra rust en ruimte kunt geven of juist uit kunt reiken voor contact en verbinding. Vanuit zorg en compassie voor je mooie zelf. Maak vandaag nog minimaal één voornemen dat aansluit op je werkelijke behoefte. Schrijf het op, plan het in, houd jezelf eraan en bedank jezelf later 😉

Geef het beste van wat je in je hebt niet alleen aan anderen maar juist ook aan jezelf. Dat is zelfzorg die er toe doet en die de beste basis is van je veerkracht en je gezondheid.

Ik wens je daarom toe:

  • dat je jezelf deze weken met liefde kunt aankijken en kunt zien dat je perfect imperfect bent
  • dat het leven je ook dit jaar van alles heeft gebracht, het mooie én dat waar je niet om vroeg. Iets dat je hebt moeten dragen of juist los hebt moeten laten
  • de veerkracht om jezelf altijd weer zachtjes overeind en vooruit te helpen!

Vraag je in de komende weken ook eens af: Op welke manier voed ik mijn innerlijke wereld en hoe verandert dat de wijze waarop ik aanwezig ben naar mijzelf en naar anderen?

Heel veel licht en liefs in deze donkere dagen en ik zie je graag weer in het komende jaar!