Skip to main content

DE REIS VAN LOSLATEN

Wanneer heb jij voor het laatst ervaren hoe het voelt wanneer lijf en geest werkelijk kunnen ontspannen? Met afgestemde aanraking, vrijer ademen en bewustwording daarvan, help ik je om de diepere structuren in je lichaam en geest te ontwarren. Dan krijgt de levensenergie weer ruimte om door je hele wezen en je leven stromen. Je hoeft je niet langer in bochten te blijven wringen. In plaats daarvan kan de vrije energie je weer richting geven en kun je meebewegen in de overvloedige stroom van het leven. Loslaten vanuit liefde voor jouw leven.

Kun jij het idee van de ‘perfecte uitkomst’ loslaten en daarmee de intelligentie van het universum toelaten? Een intelligentie die vaak beter dan wijzelf weet wat er moet gebeuren? Het eerste dat je kunt doen is jezelf eraan herinneren hoe het voelt om ontspannen te zijn door een paar keer diep adem te halen. Het belang van een gezonde en vrije ademstroom is niet te overschatten.

Wanneer we overspoeld worden door het leven, als de dingen niet gaan zoals we hadden gepland, dan ontstaat vaak de reflex om juist vast te willen houden aan onze ideeën. Om zelfs onze verlangde uitkomst af te willen dwingen. In dat proces wringen we ons in bochten, zetten onze schouders eronder en bijten ons erin vast; onze kaken en alle spieren in het lichaam spannen zich voortdurend aan. Ons hoofd (vaak: onderliggende onbewuste overtuigingen) zegt dat we dat moeten doen om grip op de situatie te houden. Dat kan worden ingegeven door heel diep liggende overlevingsstructuren.

Maar terwijl de spanning in ons lichaam zich meer en meer vastzet, blokkeert de vrije energiestroom. Vervolgens putten we onszelf uit om nog te kunnen blijven presteren, waarmee we vervolgens minder en minder bereiken. Het recept voor overspannen raken. Of erger nog; een flinke burn out.

Op die momenten, zelfs als het tegen je gevoel ingaat, is het juist zaak om los te laten. En dat is lastig genoeg, zelfs als je dat besluit op enig moment kunt nemen. Want na de opluchting van dat eerste besluit vormen zich ook nieuwe vragen over hoe nu verder… en zullen de knopen terug zijn voor we er erg in hebben. We moeten ons ervan bewust zijn dat dit een proces is van langere adem. Letterlijk en figuurlijk. En dat hulp van buitenaf weleens het grootste cadeau aan jezelf kan zijn…